Schildklierwaarden te hoog

Wat is uw schildklier?

De schildklier zit in de hals en produceert hormonen. De geproduceerde hormonen “jodium” en “tyrosine” zorgen voor de stofwisseling. Zonder deze hormonen kunnen we niet leven.

Wat als uw schildklierwaarden te hoog zijn?

Indien uw schildklierwaarden te hoog zijn, produceert u te veel hormonen. Uw schildklier werkt te snel en kan verschillende klachten geven. Een te snel werkende schildklier noemt men hyperthyreoïdie. De voornaamste klachten. bij schildklierwaarden die te hoog zijn zijn: oververmoeidheid, vermageren, nervositeit, kortademigheid, hartkloppingen, zweten, diarree, spierslapte, bolle uitpuilende ogen, vergroting van de schildklier, snel uitgeput en overgeven…

SCHILDKLIERWAARDEN TE HOOG

Oorzaken van te hoge schildklierwaarden:

Diagnose van schildklierwaarden te hoog:

Dit kan worden vastgesteld in het bloed door een bloedafname. Let op: zorg ervoor dat je bijvoorbeeld geen tyrosinesupplementen hebt genomen alvorens deze test te laten afnemen, want dat zou natuurlijk een compleet vertekend beeld kunnen geven!

De behandeling

Van te hoge schildklierwaarden hangen af van welke ziekte de patiënt heeft en ook de toestand van de patiënt zelf. Meestal wordt medicatie gegeven of deze waarden te doen dalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.