Schildklierwaarden tsh

De schildklierwaarden tsh is van zeer groot belang voor een goede werking van de schildklier. Tsh zorgt er namelijk voor dat je schildklier hormonen aanmaakt. Gebeurd dit niet dan word er ook geen schildklierhormoon afgegeven. Schildklier stimulerend hormoon, zo word tsh ook wel genoemt. Dit hormoon word gemaakt in de hypofyse.

Schildklier functie stoornis

Hoe weet je nou wanneer je schildklierwaarden tsh een functie stoornis heeft? Dat is eigenlijk heel simpel. Dit word getest via het bloed. Je kunt dus naar je huisarts om bloed te laten prikken en de huisartszal dit doorsturen naar het labratorium. Wanneer de schildklierwaarden tsh te hoog zijn, dan werkt de schildklier te langzaam. Wanneer de schildklierwaarden tsh te laag zijn, dan werkt de schildklier te snel.

Te hoog of te laag?

Als jou schildklierwaarden tsh een normale meting aangeeft, dan functioneert je schildklier goed. Maar wat zijn nou normale waardes? Lager dan 0,4 mE/l: een te lage tsh waarden. Hoger dan 4,0 mE/l: een te hoge tsh waarden.  Zitten je waardes tussen de 0,4 en de 4,0 mE/l, dan is er niks aan de hand. Zit je er boven of er onder dan is de werking van je schildklier verstoort.